Museovirasto

Museovirasto on kulttuuriperintöalan asiantuntija, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.

Tiedotteet

Hopea hohtaa jälleen Anne Pohtamon pokaalissa

27.04.2015

Anne Pohtamo valittiin Miss Suomeksi helmikuussa 1975, ja saman vuoden heinäkuussa hänet kruunattiin maailmankaikkeuden kauneimmaksi. Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n videolta voit katsoa, kuinka Kansallismuseon konservaattori saa Pohtamon 40 vuotta vanhan Miss Suomi -pokaalin kiiltämään.

Menneet vuodet näkyivät Anne Pohtamon Miss Suomi -pokaalissa....

Lue tiedote

Toimialat: Valokuvaus, Kulttuuri ja taide

Museovirasto perustaa kokoelma- ja konservointikeskuksen Vantaalle

27.04.2015

Museovirasto perustaa uuden kokoelma- ja konservointikeskuksen Vantaalle. Senaatti-kiinteistöt vuokraa tilat entisestä varastokiinteistöstä Vantaan Hakkilassa ja vuokraa ne edelleen Museovirastolle. Tiloihin keskitetään eri puolille eteläistä Suomea väliaikaisiin tiloihin varastoidut kokoelmat ja osa Orimattilan keskusvarastossa olevista esineistä. Säilytystilojen yhteydestä vuokrataan...

Lue tiedote

Toimialat: Rakentaminen, Kiinteistöt, Kulttuuri ja taide, Kotimaa

Museovirasto jakoi museoille avustuksia lähes 600 000 euroa

21.04.2015

Museovirasto on jakanut museoiden harkinnanvaraiset valtionavustukset vuodelle 2015. Avustusta myönnettiin 132 museolle yhteensä 599 350 euroa. Keskimääräinen avustussumma oli 4 541 euroa. Valtaosa avustuksista käytetään museoiden kokoelmien luettelointiin ja hoitoon, museorakennusten kunnostus- ja korjaustoimiin sekä näyttelytoimintaan.

Harkinnanvaraisia...

Lue tiedote

Toimialat: Talous, Kulttuuri ja taide

Museovirasto uudisti Museotilasto-verkkopalvelun – vuositaulukot julkaistu avoimena tietona

16.04.2015

Museoviraston on avannut uudistetun Museotilasto-verkkopalvelun osoitteessa www.museotilasto.fi. Palvelussa voi tarkastella tietoja Suomen 154:n päätoimisesti ja ammatillisesti hoidetun museon toiminnasta, taloudesta ja henkilökunnasta tilastohaun, avoimena tietona julkaistujen taulukoiden ja vuosittaisten tilastojulkaisujen avulla.

Museoalaa koskevan tilaston...

Lue tiedote

Toimialat: Talous, Tietotekniikka, Kulttuuri ja taide