Museovirasto

Museovirasto on kulttuuriperintöalan asiantuntija, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.

Tiedotteet

Museovirasto jakoi avustukset rakennusten entistämiseen ja muinaisjäännösten hoitoon

01.06.2015

Museovirasto on jakanut 1 529 450 euroa rakennusten entistämisavustusta ja 76 550 euroa muinaisjäännösten hoitotukea. Jaettu summa oli yhtä suuri kuin edellisenä vuonna. Entistämisavustusta haettiin 403 kohteen kunnostamiseen ja avustusta myönnettiin 209:lle. Avustusta muinaisjäännösten hoitoon myönnettiin 18 kohteen hoitoon.

Ensisijaisia entistämisavustuksella...

Lue tiedote

Toimialat: Rakentaminen, Avustukset ja vapaaehtoistyö, Talous, Kulttuuri ja taide, Ympäristö ja luonto

Faron yleissopimuksen voimaansaattamista pohjustava selvitys valmistui

29.05.2015

Faron puiteyleissopimus kulttuuriperinnön yhteiskunnallisesta merkityksestä astui voimaan vuonna 2011. Sopimuksen on tähän mennessä vahvistanut 17 Euroopan neuvoston jäsenmaata. Suomessa Museovirasto ja Suomen Kotiseutuliitto ovat opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta laatineet taustaselvityksen sopimuksen voimaansaattamisen valmistelua varten. Taustaselvitys julkaistiin...

Lue tiedote

Toimialat: Talous, Kulttuuri ja taide, Politiikka

Tervetuloa kuulemaan Urajärven kartanon ajankohtaisista asioista

28.05.2015

Tervetuloa kuulemaan Urajärven kartanon ajankohtaisista asioista sekä kesän runsaasta ohjelmatarjonnasta kahvila Hugo & Lillyyn (os. Kartanontie, 17150 Urajärvi) torstaina 4.6. klo 14. Paikalla on myös Urajärven Kartanoteatterin edustajia; heidän näytelmäänsä ”Valkea kuin uni” esitetään kartanon puistossa heinä–elokuussa.

Lämpimästi...

Lue tiedote

Toimialat: Kulttuuri ja taide

Hvitträskin vieraat -näyttely täydentyy pohjoismaisesta arkkitehtikokouksesta kertovalla osiolla

28.05.2015

Hvitträskissä noin kuukausi sitten avattu Hvitträskin vieraat -näyttely täydentyy vuonna 1909 Suomessa järjestetystä pohjoismaisesta arkkitehtikokouksesta kertovalla kokonaisuudella. Hvitträskin arkkitehdeilla, Herman Geselliuksella, Armas Lindgrenillä ja Eliel Saarisella, oli suuri merkitys kokouksen toteutumiselle.


Hvitträskin vieraat -näyttelyn yhteydessä on...

Lue tiedote

Toimialat: Matkailu, Kulttuuri ja taide