Tiedote

Perinnealusten entistämisavustusten hakuaika alkaa – nyt avustusta haetaan sähköisesti

to 11. elokuuta 2016 10.42.00

Museovirasto julistaa haettavaksi perinnealusten entistämisavustukset. Haku alkaa 15.8.2016 kello 8 ja päättyy 16.9.2016 kello 16. Perinnealusten entistämisavustusta voi hakea arvokkaiksi luokiteltujen veneiden ja laivojen restaurointiin sekä perinteistä kunnostus- ja entistämistyötä tekevän telakan tai veistämön toiminnan kannalta merkittäviksi arvioitujen vanhojen laitteiden kunnostukseen. Avustusta voi hakea yksityishenkilö tai yhteisö. Avustusta on jaettavissa kaikkiaan 355 000 euroa.

Museovirasto uudistaa valtionavustustoimintaansa siirtymällä sähköiseen asiointipalveluun. Perinnealusten entistämisavustus on viraston jakamista avustuksista ensimmäinen, jota haetaan asiointipalvelun kautta.

Asiointi edellyttää turvallisuuden ja luotettavuuden takia käyttäjän sähköistä tunnistautumista joko verkkopankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai varmennekortin avulla. Yhteisöhakijat tarvitsevat asiointipalvelun käyttöä varten Katso-tunnisteen, joka on hyvä hankkia jo valmiiksi. Verohallinnon maksuton Katso-palvelu yhdistää toisiinsa henkilön ja organisaation sekä henkilön oikeudet edustaa organisaatiota.

Perinnealusten entistämisavustuksen hakuun kannattaa ryhtyä hyvissä ajoin, sillä myöhässä saapuneita hakemuksia ei oteta huomioon. Hakuaika päättyy 16.9.2016 klo 16.

Lisätietoja perinnealusten avustusten hakemisesta, käytölle asetetuista tavoitteista, avustusten myöntämisen edellytyksistä, hakukelpoisuudesta, myöntökriteereistä ja sovellettavista säädöksistä on Museoviraston verkkosivuilla osoitteessa http://www.nba.fi/fi/avustukset/perinnelaiva_avustukset

Lisätietoja myös sähköpostiosoitteesta perinnealusavustus@museovirasto.fi
 tai 15.8.2016-16.9.2016 maanantaista torstaihin kello 9-15 puhelinnumerosta 0295 33 6273.

Jaa tuttavalle: